Στεγανοποίηση κολυμβητικών δεξαμενών

1 Φιλέτα
KÖSTER WP Mortar
2 Στεγάνωση αρνητικών πιέσεων
KÖSTER NB 1 Grey
3 Στεγάνωση θετικών πιέσεων
KÖSTER Glass Fiber Mesh
KÖSTER NB 4000
KÖSTER NB Elastic Grey
4 Κόλλα πλακιδίων
KÖSTER BD Flexible Tile Adhesive
5 Στεγάνωση σωληνώσεων και καλωδίων
KÖSTER KB-FIX 5
KÖSTER KB-Flex 200

Η στεγανοποίηση των πισινών έχει μοναδικές απαιτήσεις. Όχι μόνο πρέπει να παρέχει ένα κατάλληλο υπόστρωμα για επενδύσεις, ελαστομερή χρώματα ή πλακάκια, αλλά πρέπει να αντιστέκεται τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική πλευρική πίεση νερού. Θα πρέπει επίσης να έχει δυνατότητες γεφύρωσης ρωγμών καθώς αυτές οι δομές τείνουν να καθιζάνουν πολύ. Το σύστημα KÖSTER που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται για τη στεγανοποίηση πισινών έχει μακρά ιστορία επιτυχίας.

Το σύστημα εφαρμόζεται σε υποστρώματα που είναι υγιή και στερεά καθώς και απαλλαγμένα από παράγοντες αναστολής δεσμών. Ως αστάρι χρησιμοποιείται το KÖSTER Polysil TG 500. Σκληραίνει το υπόστρωμα και μειώνει την κινητικότητα των αλάτων. Η τοποθέτηση ενός φιλέτου στη διασταύρωση τοίχου-δαπέδου-γίνεται με κονίαμα KÖSTER WP για την αποφυγή καταπονήσεων στις επόμενες στρώσεις στεγάνωσης.

Η στεγανοποίηση της αρνητικής πλευράς επιτυγχάνεται με KÖSTER NB 1 Grey. Σε περίπτωση νερού υπό πίεση, η στεγάνωση χρειάζεται να γίνει με το σύστημα KÖSTER KD.

Η θετική πλευρική στεγάνωση πραγματοποιείται με συστήματα γεφύρωσης ρωγμών όπως το KÖSTER NB Elastic Grey ή το KÖSTER NB 4000. Αυτά τα στεγανωτικά υλικά είναι ανθεκτικά στην κίνηση των ποδιών και μπορούν να καλυφθούν με πλακάκια. Έχουν επίσης την ικανότητα να δημιουργούν εξαιρετική πρόσφυση σε υγρά υποστρώματα. Συνιστάται η τοποθέτηση του KÖSTER Glass Fiber Mesh μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στρώματος του συστήματος στεγανοποίησης για ενίσχυση της αντίστασης στην κίνηση.

Στη συνέχεια, η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να πραγματοποιηθεί με την εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων KÖSTER BD με ένα συστατικό και εύκαμπτη κόλλα.

Οι διεισδύσεις σωλήνων στεγανοποιούνται χρησιμοποιώντας KÖSTER KB-Flex 200 και σφραγίζονται με KÖSTER KB-Fix 5.

Τηρείτε πάντα τις προδιαγραφές στις αντίστοιχες Τεχνικές Οδηγίες.

 

Back

Top
Albania Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Macedonia Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America