Αυτοεπιπεδούμενα υποστρώματα σε επιφάνειες ξύλου

1 Αστάρι
KÖSTER VAP I 06
2 Επίστρωση δαπέδου
KÖSTER SL Flex

Τα ξύλινα δάπεδα συναντώνται συχνά σε παλαιότερα κτήρια και αποτελούν ένα δύσκολο υπόστρωμα για την εφαρμογή νέων δαπέδων κατά την ανακαίνιση.

Το KÖSTER SL Flex είναι ένα υπόστρωμα ορυκτής βάσεως για επίστρωση σε ένα ευρύ φάσμα επιφανειών συμπεριλαμβανομένων των δαπέδων από σκυρόδεμα, τσιμεντοκονία, άσφαλτο, χάλυβα, πλακάκι, ή επένδυση ξύλου. Το υλικό είναι αρκετά εύκαμπτο για να δέχεται τις κινήσεις της ξύλινης επιφάνειας καθώς επίσης και τα υψηλά σημειακά φορτία που προκύπτουν από τα έπιπλα ή την πτώση αντικειμένων.

Πριν την εφαρμογή το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από από ρύπους και λοιπές ουσίες που παρεμποδίζουν την πρόσφυση.

Κατά την εφαρμογή πάνω σε ξύλινα δάπεδα, τα υπολείμματα προϊόντων καθαρισμού και φροντίδας όπως το κερί πρέπει να απομακρύνονται εντελώς και, εάν χρειάζεται, να τρίβονται. Οι βαμμένες επιφάνειες πρέπει να τρίβονται και στη συνέχεια να καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα. Οι σανίδες πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένες στις δοκούς με βίδες. Αρμοί μεταξύ των σανιδών που έχουν ανοίξει ή έχουν μεγάλο πλάτος, ελαττώματα και κοιλότητες πρέπει να γεμίζονται με ακρυλικό πληρωτικό αρμών.

Μετά την προετοιμασία της ξύλινης επιφάνειας εφαρμόζουμε το αστάρι KÖSTER VAP I® 06 Primer. Το KÖSTER SL Flex σταθεροποιεί το υπόστρωμα λόγω της υψηλής αντοχής του σε κάμψη. Ως αποτέλεσμα, το υπόστρωμα στρέφεται και καμπυλώνει λιγότερο, επιτρέποντας την τοποθέτηση άκαμπτων υλικών δαπέδου όπως πλακάκια.

Προσέχετε πάντοτε τις προδιαγραφές των υλικών και τις αντίστοιχες τεχνικές οδηγίες.

 

Back

Top
Austria Brasil Bulgaria China Croatia Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Korea Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America