Υδρύαλο σύστημα για αποκατάσταση και πρόληψη μούχλας σε εσωτερικές επιφάνειες

Οι χώροι διαβίωσης, καθώς επίσης και οι αποθηκευτικοί χώροι πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από μούχλα, καθαρά για λόγους υγείας. Το υδρύαλο σύστημα KÖSTER Hydrosilicate Board System καταπολεμά τη μούχλα χωρίς τη χρήση τοξινών. Οι πλάκες KÖSTER Hydrosilicate Boards αναστέλλουν την εξάπλωση της μούχλας με καθαρά φυσικό τρόπο. Εξ’ αιτίας των θερμομονωτικών τους ιδιοτήτων, ρυθμίζουν την υγρασία και συμβάλλουν στην μείωση του σχηματισμού νερού από συμπύκνωση υδρατμών, παρέχοντας ένα ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης. Η παρουσία υψηλής αλκαλικότητας και μόνιμα ξηρής επιφάνειας εμποδίζουν την ανεπιθύμητη ανάπτυξη της μούχλας.

Τα υφιστάμενα επιχρίσματα της τοιχοποιίας καθώς επίσης και υλικά που εμποδίζουν τη συγκόλληση όπως ταπετσαρίες, υπολείμματα γύψου, βαφή ή μόνωση πρέπει να αφαιρεθούν εντελώς. Στα απορροφητικά υποστρώματα εφαρμόζεται το αστάρι KÖSTER Polysil TG 500. Επιφανειακές ανωμαλίες και οπές μικρότερες από 5 mm μπορούν να επιπεδωθούν με το KÖSTER Hydrosilicate Adhesive SK. Μεγαλύτερες επιφανειακές ατέλειες μπορούν να επισκευαστούν χρησιμοποιώντας το KÖSTER Repair Mortar αναμεμειγμένο  κατά 20% με το KÖSTER SB Bonding Emulsion που προστείθεται στο νερό ανάμειξης.

Το σύστημα εφαρμόζεται μόνο αφού έχει ολοκληρωθεί η επιπέδωση του υποστρώματος. Για την επικόλληση των πλακών, εφαρμόζεται η κόλλα KÖSTER Hydrosilicate Adhesive SK στο σύνολο του υποστρώματος. Οι πλάκες KÖSTER Hydrosilicate Boards κόβονται στις επιθυμητές διαστάσεις με πριόνι χειρός και επικολλούνται στον τοίχο. Μετά την τοποθέτηση των πλακών, γίνεται πλήρωση των αρμών με την κόλλα KÖSTER Hydrosilicate Adhesive SK. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται μια στρώση της κόλλας KÖSTER Hydrosilicate Adhesive SK σε ολόκληρη την επιφάνεια.

Τα χρώματα που θα εφαρμοστούν ως τελικό επίχρισμα θα πρέπει να είναι ανοιχτά σε διάχυση υδρατμών, όπως το KÖSTER Silicon Paint White.

Προσέχετε πάντοτε τις προδιαγραφές των υλικών και τις αντίστοιχες τεχνικές οδηγίες.

 

Back

Top
Austria Bosnia and Herzegovina Brasil Bulgaria China Croatia Czech Republic Denmark Finland Germany Ghana Greece Hungary Italy Japan Kazakhstan Kuwait Latvia Lebanon Mexico Netherlands New Zealand Norway Panama Philippines Poland Portugal Romania Russia Senegal Serbia Slovakia Slovenia South Africa Spain Thailand Turkey Ukraine United Kingdom United States of America